IoT (Nesnelerin İnterneti) Ne İçin Kullanılır?


Temelde rutin faaliyetlerin işlenmesini otonomlaştırmak, zaman kaybını minimuma indirmek ve standart çıktılar (sonuçlar) elde etmek için kullanılsa da IoT kavramını açıklarken endüstriyel ve kişisel olarak iki başlığa ayırmak gerekir.


KİŞİSEL Açıdan IoT


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, en genel anlamda IoT 'un amacı rutinleri otonomlaştırmaktır. Başka bir değişle; hergün aynı saatte ya da yapmış olduğunuz herhanig bir işin arkasından gerçekleştirilen işlerin cihazlar tarafından otomatik olarak yapılmasıdır.
Bir senaryoyla bu tanımı açıklayalım...
İş çıkışı eve geldiğinizde düzenli olarak


IOT (Nesnelerin İnterneti) Nasıl Çalışır?


IOT, bulunduğu ortamlardan elde ettiği verileri toplamak,topladığı verileri göndermek ve verilerin üzerinde işlem yapmak için yerleşik işlemcileri,sensörleri ve iletişim ile ilgili donanımları kullanan web özelliği bulunan cihazlar ile çalışmaktadır.
Daha terimsel bir ifade ile; endüstri şirketlerinin işleri ile ilgili kararlarını daha hızlı şekilde vermelerini sağlayan bilgileri kullanıcalara sunan, verileri toplayıp, topladığı verileri değiştirmesini sağlayan ve verileri analiz eden sistemler oluşturmak amacıyla iletişim teknolojileri yolları ile bağlanan bir cihaz ağıdır.


Endüstriyel IOT (Nesnelerin İnterneti) Nelerden Oluşur?


*Kendileri hakkında ki bilgiyi algılayan, verileri iletebilen ve depolayabilen akıllı cihazlardır. Yani uygulamalar, denetleyiciler...
*Verilerin iletişimi için alt yapı. Örneğin; bulut sistemi...
*İşlenmemiş verilerden iş bilgileri üreten,uygulamar ve insanlar...


IOT (Nesnelerin İnterneti) Faydaları Nelerdir?


IOT, kurum ve kuruluşlara bir dizi avantaj sağlar.Bunlardan bazıları:
*Genel iş sürelerini izlemek
*Müşterilerin deneyimlerini geliştirmek.
*Paradan ve zamandan tasarruf sağlamak.
*Çalışanların verimliliğini arttırmak.
*İş modellerini entegre etmek ve uygulamak.
*Daha iyi iş kararlarının verilmesi.
*Daha fazla gelir sağlamak.